Σούπα με κυδώνια (μύδια)
Υλικά για 6 μερίδες
Μισό κιλό κυδώνια βρασμένα με τον χυμό τους
1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
3 Μεσαίες πατάτες, σε κύβους
Αλάτι και πιπέρι
1 / 2 κουταλάκι θυμάρι
150 ml χυμό ντομάτας
600 ml ζεστό νερό
Προετοιμασία
Βάλτε το κρεμμύδι στο τηγάνι και τσιγαρίστε για 5 λεπτά.
Προσθέστε τις ντομάτες, τις πατάτες, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι, και τσιγαρίστε για άλλα 2 λεπτά.
Σβήστε με το χυμό των μυδιών και προσθέστε τον χυμό της ντομάτας. Όταν βράσει μειώστε την θερμοκρασία καλύψτε και σιγοβράστε για 15 λεπτά, ή μέχρι οι πατάτες είναι έτοιμες.
Ρίξτε τα κυδώνια και σιγοβράστε για ακόμη 5 λεπτά.
Σερβίρεται ζεστή.